Arkistosta vuodelta 2020

Lauantaina Sankkurilla oli vuorossa PAVEn kauden kahdeksas sarjaottelu ja alkusarjan viimeinen kotiottelu, josta plakkariin jäi kauden viides tasapeli, kun pisteet jaettiin sarjakakkosena peliin lähteneen SC Riverballin kanssa tuloksella 1–1 (1–1).

PAVE lähti otteluun siipirikkoisena useiden poissaolojen myötä. Ilmeisen monta poisjääntiä oli myös vastustajalla, joten helteisellä Sankkurin nurmella tempo ei noussut huippulukemiin. Peliä käytiin varsin tasaväkisesti. Kamppailussa ei maalipaikoilla herkuteltu kummankin puolustaessa tiiviisti. Avausjaksolla Riverballilla oli pari hyvää paikkaa, toisella jaksolla puolestaan PAVE olisi voinut naulata paikoistaan voitto-osuman.

Veikot menivät 1–0-johtoon hienolla osumalla 16. minuutilla. Miika Riihola antoi vasemmalta laidalta oivaltavan ja tarkan syötön korkeana boksiin toiselle puolelle Konsta Kääriäiselle, joka sitten komeasti ohjasi syötön suoraan ilmasta ohi maalivahdin tehden kauden avausmaalinsa.

Seitsemän minuuttia isäntien maalin jälkeen syntyi Riverballin tasoitus kulmapotkusta, kun Vili-Petteri Väänänen oli jäänyt vartijatta ja puski pelivälineen aivan maalin edestä verkkoon.

37. minuutilla Riverball kävi lähellä toista maalia, kun pusku boksin sisältä kolisutti ylärimaa. Muuten joukkueilla ei ollut selviä maalitilanteita aloittavalla jaksolla, vaikka jokunen lupaava hyökkäysaihio nähtiinkin.

Toinen puolikas jatkui hyvin samankaltaisesti. Peliä käytiin tasaisissa merkeissä enimmäkseen etäällä maalipaikoilta.

Jakson paras paikka nähtiin 62. minuutilla. Konsta Kääriäisen lähes puolen kentän pituinen kuljetus avasi tilaa laidalta ja keskitys maalin eteen tarjosi huippupaikan Aleksi Hartikaiselle, mutta laukaus läheltä suuntautui kohti joensuulaismaalivahtia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin vierailla oli hyvä hyökkäys, joka päättyi vetoon 16-rajalta ja Asse Martikaisen varmaan torjuntaan.

Minuutti ennen täyttä aikaa Eetu Marttila pääsi puskemaan kulmapotkussa kohti maalia, mutta jälleen yritys suuntautui suoraan maalivahdin hyppysiin. Tämä jäikin ottelun viimeiseksi kunnon tilanteeksi.

PAVE on pelannut tasaisia vääntöjä lohkon kärkijoukkueita vastaan. Kauden avausvoitto antaa vielä odottaa itseään. Tälläkin kertaa voiton avaimet olivat ulottuvilla, mutta lähtökohtiin nähden tasapelikin oli tyydyttävä saalis.

Tasapeli nosti Veikkojen pistesaldon viiteen ja sijoitus on lohkossa toiseksi viimeinen. Alkusarjan viimeinen ottelu keskiviikkona 19.8. on ”jumbokamppailu”, kun PAVE matkaa Jyväskylään JPS:n vieraaksi. Viimeisenä olevalla JPS:llä on kasassa piste vähemmän.

Keskiviikon jälkeen kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa neljän muu joukkueen kanssa. Loppusarjaan jäävät voimaan alkusarjassa hankitut pisteet. Luvassa on vielä kaksi koti- ja vieraspeliä. Ottelujen ajankohdat ovat vielä auki.