Arkistosta vuodelta 2020

PAVE vieraili keskiviikkona Jyväskylässä sateisella Viitaniemen tekonurmella, jossa vastassa oli FC Blackbird. Hyvä taistelu lohkon kärkijoukkuetta vastaan ei tuonut palkintoa, vaan isännät veivät voiton maalein 2–0 (0–0).

Peli starttasi tasaisissa merkeissä ja aaltoili molemmissa päädyissä. Kuten osattiin odottaakin, isännät hakivat hyökkäyksiä jatkuvasti pitkillä palloilla. PAVE puolusti tiiviinä nippuna. Mainiosti esiintynyt PAVEn topparipari Antti Kauppinen ja Sakari Paavola kuitenkin pystyi hyvin katkomaan pystysyöttöyritykset.

Vaikka ajoittain kovaakin painetta syntyi vierailijan päätyyn, varsinaisille tekopaikoille ei vastustajaa paria kertaa useammin päästetty. Asse Martikainen joutui kuitenkin tekemään pari tärkeää lähitorjuntaa.

Vaikka ensimmäinen jakso meni enemmän kotijoukkueen otteessa, keltapaidat olivat hyvin pelissä mukana. Jälleen virkeällä pelipäällä ollut Konsta Kääriäinen oli välillä hankala pideltävä kotijoukkueelle. PAVEn murtautumiset maalipaikoille eivät vain onnistuneet suorilla hyökkäyksillä, mutta sitä vastoin useat erikoistilanteet tarjosivat hässäkkää Blackbirdin maalille. Kauppinen hallitsi jälleen ilmatilaa kulmapotkuissa ja vapaapotkuissa, mutta pallon tielle löytyi aina joku jyväskyläläispelaaja.

Maaleja ei ensimmäiseen 45 minuuttiin nähty, joten taukoa vietettiin tilanteessa 0–0. Tauolla vieraiden kopissa painotettiin tarkkaa jakson aloitusta, olihan edellisessä pelissä tullut takaisku heti toisen puolikkaan alussa. Tästä huolimatta kotijoukkue siirtyi sitten johtoon alle minuutissa. Pian aloituspotkun jälkeen Blackbird pelasi laidalta puolittain karkuun Jan Rytilahden, joka murtautui boksiin ja laukoi kotiyleisön riemuksi taululle 1–0.

Maalin myötä peli vapautui – mutta yllättäen Veikoilla eikä kotijoukkueella. Hallinta siirtyi nyt PAVElle ja joukkue esittikin kauden parastaan. Parinkymmenen minuutin vahvan jakson aikana peli pyöri vastustajan kenttäpuoliskolla ja saatiin useita hyviä hyökkäyksen aihioita. Pelitilanteista oli edelleen kovin hankala löytää maalipaikoille, mutta tasoitusmaali oli kuitenkin lähellä taas kulmapotkuista. 52 minuutin kohdalla pallo osui jo tolppaan, josta tullut paluupallo palautui sitten suoraan maalivahdin hyppysiin maaliviivalle. Sitten 63. minuutilla Kauppisen pusku meni hiuksenhienosti yli maalin.

Sadetta saatiin taivaalta koko ottelun ajan, mutta myös kuvaannollisesti kylmää vettä kaatui niskaan 71. minuutilla. Blackbird riisti pallon hyökkäysalueellaan ja pelaaja irtaantui antamaan laidalta matalan keskityksen, johon Rytilahti liukui ohjaten pelivälineen ylänurkkaan.

Maalin jälkeen Blackbird pääsi taas vahvemmin pelin sisään ja PAVEn hyvä jakso päättyi. Osaltaan siihen vaikuttivat myös vaihdot, koska isännät käyttivät kaikki viisi vaihtoaan, kun taas vierailijalla oli matkassa vain kolme vaihtopelaajaa. Lopussa lisäajalla Blackbirdin kolmas osuma oli lähellä, kun pallo kolahti ylärimaan.

Pisteitä ei tullut, mutta Veikot voivat silti olla tyytyväisiä hyvään taisteluun. Asenne oli jokaisella kohdallaan. Tasokas vastustaja hyödynsi armottoman tehokkaasti maalipaikkansa. Tasoitussaumat olivat olemassa, mutta toinen takaiskumaali sitten sinetöi voiton jyväskyläläisille.

Myös seuraavaksi on vuorossa maakuntamatkailua, sillä lauantaina 8.8. Veikot suuntaavat Pohjois-Karjalaan LehPan vieraaksi.