Arkistosta vuodelta 2020

Torstai-illan kamppailusta sarjanousija Komeettoja vastaan povailtiin Veikkojen ennakoissa vauhdikasta ja kovaa vääntöä täydestä pistepotista ja sitä myös saatiin. Tasaisessa väännössä isännät kampesivat toisella jaksolla kahden maalin takaa tasoihin ja pisteet jaettiin tuloksella 2–2 (0–1). Komeetat olivat PAVElle täysin uusi tuttavuus kohtaamisen ollessa ensimmäinen laatuaan.

Ottelu alkoi odotusten mukaisesti Sankariniemen stadionilla, kun molemmat joukkueet vyöryttivät palloa vastakkaisiin päätyihin. Terävästä aloituksesta huolimatta maalipaikat jäivät vähiin, ja ensimmäinen kunnollinen tilanne nähtiin vasta vartin pelin jälkeen, kun Komeettojen hyökkääjä pääsi kokeilemaan laukaustaan 16-alueen sisältä. Ponneton laukaus pomppi PAVEn onneksi ohi maalin.

Ensimmäinen tilanne herätti molempien joukkueiden maalinälän ja seuraava kymmenminuuttinen olikin menoa päädystä päätyyn. Kotijoukkue loi lupaavia paikkoja, mutta edellisten otteluiden tapaan viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Jälleen vastustaja ehti taululle ensin, kun 20 minuutin kohdalla Komeetat iskivät ottelun ensimmäisen osuman. Pitkä syöttö keskialueelta vapautti vieraiden laitahyökkääjän pystyjuoksuun ja lopulta hänen keskityksensä kimpoili PAVE-puolustajien jaloista takatolpalla vapaana olleelle Rasmus Häkkiselle, joka pääsi puttaamaan pallon eleettömästi reppuun.

Seuraavat minuutit PAVE sai pelin temposta kiinni ja pääsi luomaan parikin hyvää paikkaa, mutta vieraiden maalivahti oli mies paikallaan ja otti yhden unelmakopin venyttäen oman puolustajan polvesta kimmonneen pallon tielle. Vauhdikas jakso päättyi puolen tunnin pelin kohdalla ja pallonhallinta tasoittui mentäessä kohti taukovihellystä.

Ensimmäisellä puoliskolla Veikkojen pallollinen peli oli jopa tähänastisen kauden parasta, sillä joukkue pystyi pitämään palloa pidempiä aikoja ja sitä kautta rauhoittamaan peliä.

Vieraat saivat toiselle puoliajalle salama-alun, kun vain kahden minuutin jälkeen Häkkinen pääsi viimeistelemään illan toisen osumansa lähes samankaltaisesta tilanteesta kuin ensimmäisenkin osuman: matala keskitys takatolpalle, josta pallo verkon perukoille.

Veikot eivät kuitenkaan maalista lannistuneet vaan painoivat entistä kovemmin kohti jyväskyläläisten maalia. Eikä mennytkään kuin kolme minuuttia takaiskusta, kun Konsta Kääriäinen karisti laidassa Komeettojen puolustajan ja lähetti matalan keskityksen takaviistoon Toni Nousiaiselle, jolla ei näistä paikoista ole tapana epäonnistua. PAVE kavensi tilanteeksi 1–2 ajassa 50 minuuttia.

Maali loi kotijoukkueelle uskoa tasoituksesta ja paikoille päästiin erityisesti keskityksistä. 55 minuutin kohdalla Nousiainen syöksyi päineen väliin matalaan keskityspalloon, mutta pusku pomppasi hieman ohi maalin. Reilu 10 minuuttia myöhemmin vaihdosta sisään tullut Aleksi Hartikainen pääsi myös puskemaan, mutta sekin pusku suuntautui jälleen hieman ohi maalin. Kolmas kerta sitten toden sanoi, kun kapteeni Antti Kauppinen vapautti kotiyleisön tuulettamaan tasoittamalla ottelun Anssi Lipposen lähettämästä kulmapotkusta 71 minuutin kohdalla – tällä kertaa pääpelitaidoistaan tunnettu mies sijoitti pelivälineen verkkoon jalalla.

Viimeiset 20 minuuttia ottelusta olivat täyttä menoa päädystä päätyyn molempien joukkueiden jahdatessa kolmea pistettä. Vaarallisia tilanteita syntyi molemmissa päädyissä, lähinnä erikoistilanteista. Asse Martikainen iisalmelaisten maalilla oli jälleen kerran mies paikallaan vangiten lopussa pari vaarallista yritystä boksista. Pallo ei löytänyt enää tietään kummankaan verkkoon ja joukkueet päätyivät pistejakoon 2–2.

PAVE nousi kahden maalin tappioasemasta hyvään pisteeseen. Avausvoitto jäi kuitenkin vielä odottamaan, saldona oli kauden kolmas tasapeli. Huolellisemmalla pelillä jopa kolme pistettä oli otettavissa, mutta myös vastustaja oli lähellä napata pisteet mukaansa. Veikkojen pelissä oli kaiken kaikkiaan huomattavissa kehitystä oikeaan suuntaan.

Seuraavaksi Veikot matkaavat keskiviikkona 29.7. Jyväskylään sarjakärki FC Blackbirdin vieraaksi.