Arkistosta vuodelta 2020

PAVE sai vieraita Varkaudesta, kun Warkaus JK saapui Sankariniemen stadionille sateisena lauantai-iltapäivänä. Dramaattisen ottelun lopun myötä pisteet jaettiin tuloksella 1–1 (0–1).

Olosuhteet lauantain ottelulle oli vaikeat, sillä vain hetki ennen alkuvihellystä voimakas sadekuuro pyyhkäisi yli Sankariniemen nurmen ja pelinkin aikana vettä riitti taivaalta. Kostea kenttä muutti merkittävästi pelin luonnetta molempien joukkueiden pyrkiessä iskemään nopeilla ja suoraviivaisilla hyökkäyksillä. Myös ottelun lähtökohdat olivat isännille sikäli haastavat, että Veikot olivat kipeästi vailla lisäpisteitä ennen kolmen viikon pitkää ottelutaukoa.

Warkaus JK vei selvästi avausjakson nimiinsä eikä isännillä meinannut pelin juoni löytyä ollenkaan. Vasta toisella puoliskolla keltapaidat tavoittivat juonta ja pääsivät sisään peliin.

Heti ottelun alusta vieraat ottivat pallonhallinnan ja alkoivat luomaan painetta PAVE-puolustukseen. Warkaus JK:n taktiikka kostealla Sankkurilla oli hyvin yksinkertainen heidän jakaessa suoraviivaisia syöttöjä laitapelaajille, joista he loivat useita vaarallisia tilanteita isäntien boksiin.

Ensimmäinen uhkaava tilanne syntyi jo 7 minuutin pelin jälkeen, kun varkautelaisten numero 18 Mikael Immonen ajoi vasemmalta laidaltaan maalivahdin alueen tuntumaan ja laukoi kohti maalia. Ottelussa loistavasti pelannut Asse Martikainen venyi kuitenkin pallon tielle. Vieraat loivat samaisen laidan kautta hyviä tilanteita pitkin ottelua, mutta PAVE-puolustus pysyi vahvana.

PAVEn ensimmäinen tilanne syntyi reilun vartin pelin jälkeen, kun Toni Nousiainen nousi pitkin oikeaa laitaa ja lähetti hyvän keskityksen maalille juosseelle Simo Härköselle. Hänen epäonnekseen osuma palloon ei ollut puhdas kurkotuksen jälkeen ja pallo viuhui hieman ohi maalin. Tilanne jäi pitkälti Veikkojen ainoaksi avauspuoliajalla vieraiden hallitessa ottelua. PAVElla oli erityisesti vaikeuksia pelin rakentamisessa alakerrasta. Syötöt karkailivat ja liike tyhjiin tiloihin tuntui puuttuvan.

Ottelun avausosuma syntyi yhdestä useasta vieraiden kulmapotkusta, kun Varkauden numero 10 Tommi Lankinen nousi korkeimmalle ja puski tilanteeksi 0–1. Kotijoukkue sinnitteli muitta takaiskuitta puoliaikavihellykseen saakka Martikaisen huipputorjunnoilla.

Tauolla kotijoukkue suoritti kaksi vaihtoa, kun kentälle asteli joukkueen pelaajavalmentaja Pele Koljonen ja PAVE-debyytin ottelussa tehnyt LaPa-95 -laina Joona Ellola. Vaihtojen myötä Veikot käynnistivät toisen puoliskon huomattavasti pirteämmin kuin ensimmäisen. Joukkue sai pidettyä palloa hallitummin keskialueella ja loi hyviä hyökkäyksen aihioita Nousiaisen ja Miika Riiholan laitojen kautta, mutta loppuratkaisut jäivät valitettavasti uupumaan. Noin 50 minuutin paikkeilla PAVE loi hyvän hässäkän varkautelaisten maalille, mutta palloa ei saatu survottua läpi lihamuurista.

Ottelun edetessä Veikot pääsivät yhä vaarallisemmille paikoille, joista ei kuitenkaan syntynyt tasoitusosumaa. Erityismaininnan toisen puoliajan työskentelystä ansaitsee Ellola, joka teki useita tärkeitä katkoja ja sai jaettua palloa hyökkääjille napakoilla syötöillään.

Ottelun loppuosalla Warkaus JK:n vaihdot olivat tuottaa tulosta, sillä vieraiden tuoreet jalat aiheuttivat päänvaivaa iisalmelaispuolustukselle ja 86 minuutin kohdalla pallo upposi jopa maaliin, mutta tilanne vihellettiin kuitenkin paitsioksi.

Tulostaulun kellon käydessä jo yli 90 minuutin draaman kaari ei kuitenkaan ollut tullut vielä päätökseen, vaan erotuomari vihelsi aivan loppuhetkillä vapaapotkun PAVElle, kun Aleksi Hartikainen kaadettiin hyökkäyksessä. Pallon taakse astui pelaajavalmentaja Anssi Lipponen, joka lähetti matalan laukauksen kohti vieraiden maalivahtia. Märkä pallo oli hankala vangita ja maalivahdin epäonneksi pallo pomppi hänen eteensä Miro Luomalle. Luoma tökkäsi pelivälineen kohti maalia, jossa Koljonen oli valppaana ja survoi pallon väkisin verkkoon.

Koljoselle maali oli erityinen, sillä tuolla osumalla hän liittyi harvalukuiseen joukkoon, joka on tehnyt maalin aina Veikkausliigasta Viitoseen asti.

Tasapeli maistui isännille, kun taas vieraat olivat kuin maansa myyneitä. Warkaus JK oli etenkin avausjaksolla kuskin paikalla, mutta sitkeä kotijoukkue pysyi pelissä mukana loppuun asti – maalivahti Martikaiselle oli tässä suuri rooli.

Seuraavaksi PAVElla koittaa perinteinen kesätauko ennen heinäkuun lopussa häämöttäviä otteluita jyväskyläläisiä vastaan. Torstaina 23.7. uusi tuttavuus Komeetat saapuu Sankkurille.