Arkistosta vuodelta 2020

Veikot palasivat virkeästi takaisin pelikentälle kaataen AC BARCAn luvuin 0–5 (0–4) vieraskentällä. Ottelu oli PAVElle ensimmäinen sitten helmikuun alun harjoituspelin Kuopion Eloa vastaan.

Tähän asti jalkapallokauden alku on ollut hyvin poikkeuksellinen koronavirusepidemian katkaistessa seurojen harjoitus- ja pelitoiminnan maaliskuun alkupuolella, mikä näkyi myös ottelun alussa molempien joukkueiden otteissa, sillä takana oli vain viikon verran täysin normaalia harjoittelua ilman rajoituksia. Alku oli tasainen pallon liikkuessa puolelta toiselle joukkueiden totutellessa pelaamiseen pitkän tauon jälkeen. Noin 10 minuutin kohdalla PAVE luo ensimmäisen vaarallisen tilanteen Simo Härkösen keskittäessä maalille, mutta Miika Riiholan pusku suuntautuu hieman yli maalin. Tilanteesta väkevöityneenä PAVE ottaa ottelussa hienoisen pallon hallinnan ja lisää painetta AC BARCAn päätyyn.

15 minuutin kohdalla pitkä syöttö puolustuksesta vapauttaa Aykut Guratlin läpi laidasta ja hän antaa kovan keskityksen maata pitkin viiden metrin tuntumaan Riiholalle, joka viimeistelee tilanteeksi 0–1. Ottelu jatkui edelleen PAVEn hallitessa palloa, mutta noin 20 minuutin kohdalla BARCA luo ensimmäisen vaarallisen maalipaikkansa, joka kuitenkin pysähtyy PAVE-veskarin torjuntaan. Ei kauaakaan tästä tilanteesta, kun PAVEn Jeri Saastamoinen pääsee oikean laidan kautta murtautumaan vastustajan alueelle ja keskittämään maalille, jossa Riihola on jälleen mies paikallaan, tilanne 0–2.

Toinen osuma käynnistää PAVElle hyvän jakson, jolloin hyökkäys vyöryttää kohti AC BARCAn päätyä luoden muutamia puolittaisia tilanteita ja lopulta Riihola pääsee ajamaan vastustajan boksiin, jossa joutuu rikotuksi rangaistuspotkun arvoisesti. Itsevarma viimeistely oikeaan yläkulmaan sinetöi Riiholan hattutempun 35 minuutin kohdalla. Tästä 5 minuuttia PAVE pääsee uudestaan maalintekoon, kun Konsta Kääriäinen tarjoilee Guratlille pallon lähes maaliviivalle, josta tämän on helppo sivaltaa taukotilanteeksi 0–4 Riistavedellä.

Toinen puoliaika alkaa tasaisemmin ja molemmat joukkueet luovat yksittäisiä tilanteita. AC BARCAn paras maalintekopaikka syntyy, kun toista puoliaikaa on pelattu jo tovi. Onnekas pallo pomppii PAVE puolustuksen läpi suoraan vastustajan jalkaan, joka pääsee läpiajoon, mutta maalivahti torjuu pallon mallikkaasti pitäen maalinsa puhtaana. Ottelun viidennen maalin laukoo Simo Kokkonen 78 minuutilla Sakari Paavolan keskityksestä.

Vaikka molemmilta joukkueilta puuttui muutamia avainpelaajia, oli ottelu kokonaisuutena melko ehjä Veikkojen osalta ja tästä saatiin hyvää oppia mentäessä kohti 17.6. pelattavaa Iisalmen derbyä.

AC BARCA - PAVE 0-5 (0-4)

0-1 15min Riihola (Guratli)
0-2 29min Riihola (Saastamoinen)
0-3 35min RP Riihola
0-4 40min Guratli (Kääriäinen)