Arkistosta vuodelta 2018

PAVE pelasi torstaina kauden ainoan Haukiniemen ottelunsa, jossa se sai vastaansa Kuopion Elon. Ottelusta muodostui melkoinen yhden miehen esitys, kun Tuomas Halonen teki kaikki PAVEn neljä maalia veikkojen voittaessa vieraansa maalein 4–2 (1–2).

Ensimmäinen puoliaika oli hyvää ja tasaista kamppailua, joskin kotijoukkueella oli muutama tilanne enemmän hyökkäyspäässään. Elo oli puolestaan tehokas omissa tilanteissaan. Kuopiolaiset menivät johtoon 13. minuutilla kulmapotkun jälkeen, kun paluupallo sijoitettiin tyhjään maaliin.

PAVElla oli alussa hyviä hyökkäyksiä, jotka kuitenkin jäivät usein ilman kunnon viimeistely-yritystä. Sitten 20. minuutilla Halonen avasi maalinteon nousten laidalta boksiin parin vastustajan ohi ja laukoen matalan vedon maalivahdin vierestä verkkoon.

Puolen tunnin kohdalla Simo Rothin pusku osui ylärimaan ja putosi maaliviivalle, josta Elon maalivahti ehti pallon nyrkkeilemään ennen pavelaista. Sitten Elo iski uudestaan johtoon. PAVEn rajaheittoa seuranneen riiston jälkeen pallo pelattiin hienosti parilla syötöllä pelaajien väleistä vetopaikkaan 16-rajan sisälle ja hyvä matala laukaus painui alanurkkaan. Näin taukoa siirryttiin viettämään vierasjohdossa 1–2.

Elo oli matkassa todella kapealla ringillä, joten toisen puoliajan alusta lähtien PAVE pyrki hyödyntämään laajaa vaihtopenkkiään, mikä myös lopulta tuotti tulosta. Keltapaidat alkoivat prässätä ylempää ja ottivat sen myötä vahvemmin pelin haltuunsa. Kymmenisen minuuttia oli toista puoliaikaa menty, kun Halosen hieno ajo boksiin toi pelin tasoihin. Mies harhautti ja karisti kannoiltaan kolme vastustajaa laukoen pelivälineen nousun päätteeksi taas maaliin.

Kuopiolaiset eivät päässeet toisella 45-minuuttisella enää hätyyttelemään iisalmelaismaalia vaarallisesti. Heidän paras tilanteensa tuli vapaapotkusta, joka kuitenkin painui ohi.

Painetta alkoi syntyä yhä enemmän Elo päätyyn, mutta maalitilanteita ei silti tullut helposti. Pari hyvää saumaa ehti jo veikoilla olla ennen kuin vihdoin 82. minuutilla Halosen hattutemppumaali vei isännät 3–2-johtoon. Roth ja Miro Luoma taistelivat kuopiolaisten kanssa pallosta keskiympyrän tuntumassa, ja Luoman hyvä pystysyöttö päästi Halosen puolittain karkuun. Nousu päättyi jälleen matalaan laukaukseen, joka painui verkkoon.

Johdon myötä keltapaitojen peli vapautui ja nyt Elo joutui ottamaan riskejä puolustuspäässään. PAVElle oli jo kolme hyvää maalitilannetta – yhteen Elo-vahti teki paraatipelastuksen lähitorjunnallaan – ennen kuin sitten 90. peliminuutilla Tuomas Halonen iski jo illan neljännen osumansa. Elon rajaheiton jälkeen hän nappasi pallon itselleen, karkasi puolesta kentästä yksin läpi ja tsippasi komeasti pallon yli vastaan tulleen maalivahdin.

Ottelu oli kokonaisuutena hyvätasoinen Nelosen kamppailu. Keltapaidat nousivat hienosti kaksi kertaa tappioasemasta, ja Halosen tehoilta siivitti PAVEn neljänteen peräkkäiseen voittoon.

Kautta on jäljellä vielä kolme ottelua, kaksi seuraavaa vieraissa ja viimeinen kotona. PAVEn sarjajohto on neljä pistettä. Seuraavaksi PAVE matkaa Kuopioon, missä torstaina 6.9. se saa vastaansa LiPan.