Arkistosta vuodelta 2018

Perjantaina keltapaidat matkasivat Kuopion Savon Sanomat Areenalle, jossa joukkue kohtasi Kings SC Akatemian. PAVE vei pisteet Iisalmeen niukasti tuloksella 0–1 (0–1).

Vain sarjataulukkoa silmäilemällä ottelusta olisi saattanut odottaa yksipuolisempaa, sillä vastakkain olivat sarjakärki ja -jumbo. Mutta iisalmelaisleirissä pelistä osattiin odottaa haasteellista, koska nuori ja juoksuvoimainen kuopiolaisjoukkue on aiemminkin tarjonnut PAVElle hankalan vastuksen.

Ensimmäinen puoliaika mentiin enemmän PAVEn ollessa ohjaksissa. Pallon hallinta oli vierailijoilla, mutta aivan huippupaikoille saakka oli ongelmia murtautua. Joukkue hankki hyökkäyksillään kuitenkin useita kulmapotkuja, joista ottelun ainoaksi jäänyt osuma syntyi puolen tunnin kohdalla. Anssi Lipponen antoi kulmapotkun ja maalin edessä Simo Roth ohjasi päällään pallon verkkoon. Maali oli hyökkääjälle kauden 12:s.

Toisen puoliajan alkupuolikas mentiin melkolailla samaan tyyliin, mutta loppua kohden kotijoukkue alkoi saada yhä paremmin otetta ja hetkittäin paine oli vieraiden kenttäpuoliskolla. Kuopiolaisilla oli kuitenkin suuria vaikeuksia saada aikaan ratkaisuja viimeisellä kentän kolmanneksella ja kunnollisia maalipaikkoja ei tahtonut olla. Vähätellä ei voi kuitenkaan jälleen keltapaitojen panosta puolustussuuntaan, ja taas kerran oma verkko säilyi puhtaana Joonas Piipon takana.

PAVElla oli kourallinen maalitilanteita toisellakin puoliajalla. Useamman kerran päästiin murtautumaan boksiin, mutta maaliin saakka pallo ei kierinyt ja tolppalaukausta lähemmäksi vieraatkaan eivät enää päässeet. Yhden maalin ero ja jännitys säilyivät näin ollen loppuun asti.

Kamppailu meni PAVElle, mutta helpolla pisteitä ei tällä kertaa saatu. Ottelun valossa onkin aika yllättävää, että vastustaja löytyy jumbosijalta. PAVE on edelleen sarjan kärjessä kahden pisteen erolla LehPa yj:hin.

Seuraavaksi on sitten edessä juhlavampi sarjapeli, sillä lauantaina 25.8. PAVE juhlistaa 70-vuotista taivaltaan työn merkeissä kohtaamalla Sankariniemellä Juankosken Pyrkivän. Yleisö pääsee juhlistamaan merkkipäivää PAVEn tarjoamien kakkukahvien muodossa. Lisäksi ”esiotteluna” pelataan PAVE-konkareiden oma keskinäinen kamppailu Siniset vs. Keltaiset.