Arkistosta vuodelta 2017

PAVE hävisi lauantaina Haukiniemellä sarjakärki Kings SC:lle niukasti maalein 2–3 (1–1).

Sateiden jälkeen muuten hyväkuntoinen nurmikenttä oli kovin liukas, mikä toi oman lisämausteensa peliesityksiin, kun pelaajat liukastelivat puolin ja toisin.

Heti alussa kuopiolaiset vieraat olivat terävämmin liikkeellä ja loivat painetta isäntien päätyyn. Avausmaali syntyikin 9. minuutilla pienen liukastelun avittamana, kun Kingsin hyökkääjä pääsi helpohkosti vapaaksi ja karkuun nokikkain maalivahti Joonas Piipon kanssa laukoen pallon vastaan tulleen vahdin ohi.

Vieraiden alkurynnistys laantui pian maalin jälkeen, kun kotijoukkue heräsi mukaan ja sai peliään toimimaan. PAVElla oli jo pari paikkaa, ennen kuin sitten 17. minuutilla joukkue hankki laitavapaapotkun, jonka Anssi Lipponen laittoi matkaan korkeana maalin eteen. Simo Roth oli maalin edessä selkä maaliin päin ja liippasi päällään pallon hienosti etunurkkaan – sama kaksikko juoni samanlaisen maalin jo kerran aiemmin tällä kaudella.

Peli jatkui tasaisissa merkeissä ja kummallakin oli ajoittaista painostusta toisen päädyssä. PAVE sai pidettyä Kingsin suorat hyökkäykset aisoissa, mutta vastustaja oli erityisen vaarallinen erikoistilanteissaan. Toisessa päädyssä oltiin lähimpänä maalia, kun Samu Vidgren pamautti kaukovedon yläputkeen. Taukotilanteeksi jäi 1–1.

Toinen puolisko ottelusta käynnistyi isänniltä vahvasti ja 48. minuutilla Roth veikin iltapäivän toisellaan PAVEn 2–1-johtoon. Kings-puolustuksen purkupallo keskitykseen jäi lyhyeksi ja PK-laina Jesse Åhman antoi hyvän syötön 16-rajalla odottaneelle Rothille, joka sitten tälläsi läheltä vastustamattomasti pallon maaliin.

Kauan eivät kuitenkaan keltapaidat ehtineet johtoasemastaan nauttia, sillä Kings tasoitti neljä minuuttia myöhemmin. Kulmapotku tuotti tulosta, kun Piippo ensin torjui seuranneen vedon lähietäisyydeltä, mutta paluupalloa ei keltasininen miehistö saanut voitettua ja Kings-pelaaja pääsi melkoisen helposti tökkäämään pelivälineen maaliin.

Tasoituksen myötä mentiin taas tasaisemmin ottein ottelua eteenpäin. PAVElla oli hyvä jakso noin tunnin paikkeilla, joka parhaimmillaan tuotti Vidgrenin toisen maalikehikkolaukauksen ja muutaman vaarallisen erikoistilanteen.

Sitten puolestaan seurasi vierailijan vahva jakso, jonka aikana kuopiolaiset saivat useamman kulmapotkun ja erikoistilanteen putkeen. 83. minuutilla Kings sai vapaapotkun aivan kulmalipun vierestä. Pallo nostettiin maalille, jossa vieraiden hyökkääjän onnistui horjuttaa maalivahdin nyrkkeilyä sen verran ansiokkaasti, että pallo kimposi verkkoon. Rikettä ei tilanteesta kuitenkaan tuomittu, joten niin Kings siirtyi 3–2-johtoon melkoisen onnekkaasti.

PAVEn täytyi nyt reagoida tappioasemassa, joten ryhmitystä muutettiin riskin uhallakin hyökkäysvoittoiseksi. Riski kostautui sitten noin 80 minuutin kohdalla, kun maalintekoon karkaamassa ollut Kings-pelaaja kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Piippo kuitenkin teki rankkariin mahtavan torjunnan ja piti PAVEn yhä mukana pelissä.

Lopussa PAVE loi vielä hyvää painetta vastustajan alueelle ja maalin edustallekin saatiin hässäkkää aikaiseksi, mutta viimeiset ratkaisut eivät riittäneet ohittamaan puolustusta ja maalivahtia. Näin voitto meni maalin erolla vierasjoukkueelle.

Hyvä taistelu ei tuonut keltapaidoille pistettäkään ja voittomaali jätti aika karvaan maun. Mutta vastustaja oli tietysti voittonsa arvoinen ja pisteet matkasivat ansiosta Kuopioon. Kokonaisuutena peli oli hyvä ja yleisöystävällinen Nelosen kamppailu, jossa tilanteita riitti joka lähtöön.

Seuraavaksi PAVE pelaa kotona taas viikon kuluttua. Lauantaina 2.9. Sankariniemelle saapuu JIPPO/2 Joensuusta.