Arkistosta vuodelta 2015

Nelosen syyskierros potkaistiin käyntiin keskiviikkona Haukiniemellä, kun varkautelainen WJK/Klubi Akatemia oli saapunut keltapaitojen vieraaksi. Taistelu pisteistä päättyi 90 minuutin jälkeen tasatulokseen 1–1 (0–1).

Lukemien mukaiset olivat otteet myös kentällä. Pallosta väännettiin paljon keskialueella, josta tuomittiin molemmille seurauksena useita vapaapotkuja. Kumpikin loi niistä vaarallisia tilanteita 16-alueille. Myös maalit syntyivät erikoistilanteista. Joukkueet puolustivat ylipäänsä tarkasti, joten suoraan pelitilanteista tulleita maalipaikkoja oli vähän, PAVElla kuitenkin muutama enemmän.

PAVElla peli käynnistyi hieman hermostuneesti ja syötöt karkailivat. Nopeasti kotijoukkue kuitenkin oli taas pelin sisällä ja hyökkäyspäässä alkoi tapahtua. Paria maalipaikkaa seurasi vaaralliset kulmapotkut, mutta viimeisenä lukkona varkautelaismaalivahti piti maalinsa puhtaana.

Vastustaja ei päässyt pelaamalla murtautumaan kunnon maalipaikkaan, mutta vapaa- ja kulmapotkut sekä pitkät rajaheitot aiheuttivat töitä iisalmelaispuolustukselle.

WJK/Klubi Akatemia siirtyi sitten helposti johtoon 41. peliminuutilla. Hyvin muuten pelanneen maalivahti Joonas Piipon ei onnistunut vangita korkeaa vapaapotkua ja vieraiden Ville Tikkanen sai laittaa irtopallon maaliin puolustuksen keskeltä. Tauolle siirryttiin näin 0–1-tilanteessa.

Tauolta palatessa PAVE vaihtoi kentälle tuoreita jalkoja, mikä tuotti tulosta tasoitusmaalin muodossa 54. minuutilla. Jakson alussa PAVE kehitti painetta hyökkäyspäähän, mistä seurasi myös kulmapotkusta tullut maali. Oskari Mustonen toimitti kulmapotkun taka-alueelle, josta Antti Kauppinen puski pallon takaisin aivan maalin eteen ja Arto Eskelinen sitten laukoi pelivälineen verkkoon – tärkeään paikkaan syntyi miehen ensimmäisen maali keltapaitaan paluun jälkeen.

Tasoitus piristi pavelaisten hyökkäyspeliä entisestään, mutta etsikkoaika jäi kuitenkin käyttämättä ja pian peli taas tasaantui. WJK ei päässyt hätyyttelemään PAVEn maalia kuin puolittaisesti, lähinnä edelleen erikoistilanteilla. PAVEn puolustus ja maalivahti laittoivat hyviä pitkiä ja nopeita avauksia hyökkääjille, mutta varkautelaisten maalivahti oli aina oikea-aikaisesti vastassa. Maalivahdit esiintyivät molemmissa päädyissä edukseen.

Loppuosalla kummallakin joukkueella oli vielä oma paikkansa voitto-osumaan, mutta maalia ei enää tullut. Näin PAVElle kirjattiin toinen perättäinen tasapeli Haukiniemen edelleen hienokuntoiselta nurmelta.

Seuraavaksi pelataan Ylä-Savon paikallispeli PK-37/KiuPa-yhdistelmäjoukkuetta vastaan keskiviikkona 29.7. Tämä PAVEn vierasottelu pelataan toivottavasti vihdoin Sankariniemen stadionilla.