Arkistosta vuodelta 2014

Image

Keli oli jälleen hyvin helteinen, kun PAVE ja LaPa-95 kohtasivat Kangaslammin nurmella perjantaina. PAVE otti ottelusta voiton tuloksella 4–1 (2–1).

Maalinteko aloitettiin pelissä varhain, sillä 8 minuutin kohdalla tilanne oli jo 1–1. Keltapaidassakin lukemattomia kertoja osunut Juha Roth päätti pystyjuoksunsa laidalta komeaan putoavaan kaukovetoon, joka painui takanurkkaan yli maalivahdin ottelun 5. minuutilla.

Sitten 8. minuutilla PAVElle tuomittiin rangaistuspotku, kun pelaaja työnnettiin selästä kumoon boksissa vapaapotkutilanteessa. Jari Leinonen laittoi pallon pisteeltä kylmänviileästi ylänurkkaan.

Vierasjoukkueen peli vaikeutui merkittävästi pelikellon 30. minuutilla, jolloin lapinlahtelaisten pelaaja joutui ulos saatuaan toisen keltaisen kortin lyhyen ajan sisällä.

2–1-johtomaali syntyi 38. minuutilla. Topparin tontilta keskikentän pelintekijäksi tähän peliin siirtynyt Jari Ollikainen puhkaisi oivalla pystysyötöllä puolustuslinjan ja laitalinkki Tapio Merkkiniemi pääsi juoksemaan yksin keskeltä läpi viimeistellen lopulta vedollaan maalin.

Ylivoimaisena PAVE sai paineen LaPan päätyyn ja ennen taukoa joukkueella oli puolenkymmentä hyvää saumaa maalintekoon mutta kuitenkin ilman tulosta.

Toisella jaksolla maalitilanteita saatiin luotua rutkasti lisää, mutta viimeistelyn tehottomuus vaivasi. Hyvin pelannut LaPa-maalivahti kirjasi ottelusta mm. kaksi pelastusta yksin läpi -tilanteista.

Vihdoin 84. minuutin kohdalla keltapaidat jälleen onnistuivat. Toppari Antti Kauppinen ehti vastustajan päätyrajalla irtopalloon ennen maalivahtia ja sai pidettyä pallon keltaisilla. Jari Ollikainen keskitti pelivälineen maalille, jossa laitalinkki Jesse Eskelinen hyppäsi aivan maalin edessä puskemaan pallon verkkoon. Maali oli 17-vuotiaalle PAVE-kasvatille ensimmäinen miesten sarjapelissä, joten sitä kelpasikin tuulettaa kunnolla ja samalla pelipaidan poisotosta tuli bonuksena myös ensimmäinen varoitus.

Viisi minuuttia myöhemmin nuoriso-osasto oli jälleen alustamassa maalia, kun Jarkko Marinin syöttö keskikentältä avasi Eskeliselle vapaan tilan nousta laidalta kohti maalia. Sijoitus ohi vastaan tulleen maalivahdin oli menossa vähän sivuun maalista, mutta palloon ehti vielä kärkimies Simo Roth, joka laittoi pallon tyhjään maaliin.

LaPa esiintyi edukseen ottaen huomioon tunnin vajaalla pelaamisen sekä vaihtomiehien vähyyden. PAVE ei meinannut saada tehtyä paikoistaan ratkaisevaa osumaa ja LaPa oli mukana pelissä alivoimaisenakin pitkälle toista jaksoa luoden välillä muutamia vaarallisia hyökkäyksiä. Iisalmelaisten onnistui kuitenkin pitää lopulta voitto kotona selvämaalisesti viime minuuttien osumilla.

Maininnan arvoista on, että paikallispeliin kentän laidalle oli taas löytänyt tiensä ilahduttavan paljon katsojia.

Viikon kuluttua 15.8. on PAVElla vuorossa kärkikamppailu Kuopion Puijolla KJK:ta vastaan.

PAVE - LaPa-95 4-1 (2-1)